tisdag 18 maj 2010

Trallbygge

Så var ett av de mer planerade delprojekten av husbygget klart, trallbygget. Det visade sig att det var precis lagom med en 4-dagars helg för att bygga färdigt den. Då hann vi dessutom med Elins sista-minuten-idé att sätta upp räcken i hörnen på trallen. Det hade vi dock inte förberett med att köpa virke så det blev ett snabbt stopp på Snicken för inhandling.

Trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida kändes det som att det var rätt lagom med en svalkande skur per dag, då det var rätt mycket släpande på byggmaterial. Ett annat beslut vi tog precis innan vi började var att inte använda de inköpta plintarna till hela konstruktionen, utan endast till hörnen. Istället använde vi oss av betongspalt, dvs betongstavar på c:a 1,5m som använts i mina föräldrars ko-ladugård. Om man singlar under så ge de minst lika bra stöd som plintar. Man slipper dessutom att gräva så många hål, vilket vi inte bara vill slippa för att vi var bekväma utan även för att det ligger ett avloppsrör där vi skulle bygga trallen.

Samtidigt som jag, Elin och Ola höll på med trallen grusade pappa uppfarten och jämnade den med traktorn. Nu är det bara att finplanera den med kratta och gräva kanter så är den klar.

DSC04097

Elin och Ola håller på att mäta hur djupt man behöver gräva för att plintarna skall få plats.

DSC04101  DSC04106 DSC04107

Bra med en mall när man skall skruva balkskor.

DSC04109

Konstruktionen är klar

 DSC04115

DSC04118

Grillen på plats

DSC04119 

Såhär blev det. Snyggt va?

DSC04102 

Gräset som vi har sått börjar gro, synd bara att det sådda gräset är i kraftig minoritet mot ogräset. Men det är grönt det också.

DSC04104 

Pappa bygger väg

DSC04121

Sista tillskottet till sovrummet, farmors gamla kristallkrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar